Tregjet europiane nën presion

Nga
Tregjet europiane nën presion

Tregjet e aksioneve në Europë kanë zgjeruar humbjet edhe përgjatë sesionit të së Mërkurës, pasi trazirat në çmimet e naftës dështuan të kompensojnë për një seri raportimesh të dobëta në të ardhurat e kompanive. Tregjet e aksioneve në Europë kanë zgjeruar humbjet edhe përgjatë sesionit të së Mërkurës, pasi trazirat në çmimet e naftës dështuan të kompensojnë për një seri raportimesh të dobëta në të ardhurat e kompanive.

Indeksi Pan-European STOXX 600 qëndron në rënie me 1.5%. Të gjithë bursat kryesore janë në rënie me 1% apo më shumë. FTSE 100 I Britanisë ka rënien më të ulët me 1.64%, ndërsa IBEX i Spanjës kryeson me 3.56%. 

Kontratat futures të naftës Brent dhe Bruto janë rimëkëmbur fare pak në sesionin tregtar europian, duke ndjekur komente nga ministri jashtëm rus Sergei Lavrov, që tha se anëtarët e OPEC dhe prodhues të tjerë do të takohen. Kjo tërheqje e çmimeve të naftës solli një përmirësim në disa kompani të naftës dhe minierave. “Subsea 7” dhe “Tullow Oil”  treguan rritje në vlerë tregu, ndërsa “Ango American” u rrit me 7%.