Mbretëresha Elizabeth në dimesion artistik

Nga
Mbretëresha Elizabeth në dimesion artistik

Mbretëresha britanike Elizabeth zbuloj një portret të ri të saj realizuar nga artisti irlandez Colin Davidson.

Piktura ishte mbështetur nga bashkëpunëtorët Irlandez, një nismë për të promovuar marrëdhëniet e mira mes pjesës veriore të Irlandës dhe republikës Irlandezë, në kuadër të 90’ vjetorit të mbretëreshësh.

Davidson ka realizuar më herët edhe portretet e kancelares Angela Merkel, aktorë hollivudian si dhe lider të Irlandës veriore. 

Po ashtu ai ka realizuar një seri pikturash në mënyrë individuale në tre dekada të luftës midis nacionalistëve katolik dhe unionit protestant.

Mbretëresha reagoj duke buzëqeshur teksa shikonte imazhin e saj në kanavacë gjatë mbrëmjes prezantuese në Londër.